Record verbroken bij 20e Quota Men Cook-out

200 koks hebben meegedaan aan de 20e Quota Men Cook-out zaterdag. Het publiek kon terecht bij 31 food stands. De organisatie is bijzonder tevreden met het succes dat is behaald. Records van voorbijgaande jaren zijn verbroken. De sfeer zat er goed in met uitbundige koks, blije kinderen die in Halloweenkleding waren gestoken en opgetogen bezoekers.

Vorig jaar was het de eerste keer dat de Quota Men Cook-out in een Halloweensfeer plaatsvond en het grote succes daarvan was een reden te meer om het dit jaar weer te doen. De koks en hun bedrijven hebben flink uitgepakt met de Halloweenversiering van hun tenten en kinderen zijn verwend met de 'Trick or Treat' rondjes.

Hotel Torarica heeft Quota verrast met een prachtige taart om de mijlpaal van '20 jaar Quota Men Cook-out op de Pier' te vieren. Quota, gevraagd of zij naar een andere plek zou willen verhuizen, omdat het aantal bezoekers blijft groeien, zei dat de Pier nog steeds de beste plek is en dat zij er niet aan denkt om te verkassen.

Dit jaar waren er 5000 kaarten voor volwassenen gedrukt (1000 meer dan de vorige jaren) en 1000 voor kinderen. Alle 6000 kaarten raakten uitverkocht. Ook de KLM-loten die bij de QMCO horen, waren uitverkocht. De trekking van de KLM-loterij vindt plaats op 30 oktober. Wat de precieze opbrengsten zijn van de Cook-out, zal woensdag op de Teach-Out bekend gemaakt worden. Quota moet nog haar boekhouding van kosten en baten doen gedurende de komende dagen. Op de Teach-out koken de dames van Quota voor de koks.

Het concept van de Quota Men Cook-out is dat koks koken en alle kosten voor zich nemen. Zij verkopen het eten en schenken vervolgens alle opbrengsten aan Quota. Er is geen wedstrijd in de verdiensten van de koks, maar toch streven de heren ernaar om de meeste gelden op te brengen, hetgeen tot een zeer vriendschappelijke wedijver leidt.

Dankbaar was de stichting voor dovenbelangen (Sudobe) die voor het eerst een standje kreeg op de cook-out. Deze stand trok veel aandacht en belangstellenden konden gebarentaal leren. De doven en slechthorenden zijn een belangrijke doelgroep voor Quota en ook voor Quota internationaal. De aanwezigheid was ook bedoeld om de film Wiren, the Movie te promoten, een film over een dove jongen.

Quota International of Suriname is een serviceclub, bestaande uit professioneel werkende vrouwen die hun expertise inzetten om de minder gefortuneerden in de samenleving een helpende hand te bieden. De doelgroepen zijn: kinderen met een beperking, jongeren en vrouwen die hulp nodig hebben en senioren burgers. De opgehaalde gelden van de Quota Men Cook-out zijn bestemd voor de sociale activiteiten die de serviceclub het hele jaar door uitvoert.

Bron: Starnieuws


QUOTA

Nieuws
laatste nieuws en updates

2021-08-31 - President Elect Rotary Quota 2022
Read More »

2021-08-26 - Bestuur 2021-2022
Read More »

2021-05-16 - Quota heeft nieuw bestuur
Read More »

Download Documenten

Bekendmaking

Join Our Mailing list

Subscribe to our mailing list to get updates