Quota International Suriname schenkt aan sociale instellingen

“Als je in de positie zit om geluk te delen, moet je het doen”, vertelt Henna Draaibaar, president van Quota International Suriname. De serviceclub heeft gisteren bij haar 21-jarig bestaan aan zestien instellingen geld gegeven. Het zijn vooral instellingen die zich bezighouden met vrouwen, senioren burgers, kansarme kinderen en kinderen met een beperking. Er is totaal SRD 65.681,50 gedoneerd. Elke instelling kreeg tussen de SRD 2.000 en SRD 6.000.


De organisatie heeft de keuze vooral bepaald op basis van de duurzaamheid en impact van het project dat elke instelling heeft ingediend. "We hebben 21 inzendingen ontvangen, waarvan zestien voldeden aan de eisen", lichtte Sunita Tewarie toe. Er zijn voornamelijk projecten gekozen voor renovatie, aankoop van meubilair, matrassen, rekenspellen en trainingen.

De toegekende bedragen zijn verkregen door de jaarlijkse fundraising die de club organiseert, namelijk het Quota Men's Cook Out. Draaibaar zegt dat niet de hele opbrengst voor het steunen van de instellingen is gebruikt. "We hebben ook andere projecten die bekostigd worden uit de opbrengst van het kookevenement", vertelt de clubpresident.

Eén van de grote projecten waaraan Quota zal werken is het Sticris-project, tijdelijke opvang aan vrouwen die geen andere uitweg hebben. "Quota International is benaderd om dit bestaande project weer op te pakken. Het gebouw dat hiervoor bestemd was, bestaat niet meer en aangezien het vooral onze doelgroep is, hebben wij dit onder onze vleugels genomen."

Bron: DWTonline.com

QUOTA

Nieuws
laatste nieuws en updates

2021-08-31 - President Elect Rotary Quota 2022
Read More »

2021-08-26 - Bestuur 2021-2022
Read More »

2021-05-16 - Quota heeft nieuw bestuur
Read More »

Download Documenten

Bekendmaking

Join Our Mailing list

Subscribe to our mailing list to get updates