Jarige Quota sechenkt USD 10.000 aan instellingen

Elk jaar op 14 maart, de verjaardag van Quota Suriname, overhandigt de service club cheques aan sociale instellingen die vanaf januari in de gelegenheid worden gesteld hun aanvraag in te dienen. Dit project dat Quota “Kleine projecten” noemt, dient ertoe om “kleine noden” te vervullen.
Dit jaar werd Quota 23 jaar oud te midden van de ongekende pandemische Covid-19 crisis. Deze crisis die hele landen heeft verlamd, heeft Quota er echter niet van weerhouden om haar doelgroepen te gedenken. Juist in deze periode van een, ook ongekende, economische crisis hebben haar doelgroepen een helpende hand nodig.

Normaal werden de cheques in een gezellige, feestelijke sfeer overhandigd, maar nu in deze social-distancing-periode heeft Quota ervoor gekozen de gelden over te maken naar de instellingen. Dit wilde de serviceclub zo spoedig mogelijk doen, omdat de aan te schaffen spullen met de dag duurder worden. De overmaking van een totaalbedrag van ongeveer USD 10,000.- is in SRD’s reeds op 25 maart 2020 uitgevoerd.
Quota bekostigt deze uitgaven uit o.a. de opbrengsten van de jaarlijkse QUOTA MEN COOK-OUT.

De uitvoering van dit project ligt in handen van de commissie “Kleine Projecten”. Deze commissie stelt (via alle leden) instellingen in staat om een aanvraag in te dienen. Deze aanvragen worden gecontroleerd op basis van bestaande criteria en doorgaans worden er rond 15 aanvragen gehonoreerd.

De instellingen die dit jaar zijn bedacht zijn: Kinderhuis Campagne Gerhardina/Johanna, Lotjeshuis, Wi Oso, Stichting Prasoro voor kind in nood, Hoop voor kinderen, Kennedyschool, Kennedystichting, Jule Fernandes school, BBGO, Annie crèche, Esther Stichting, Stg. Armen- en Wezenzorg Ma-manteng, Huize Francis der EBGS Nickerie, Maria Internaat, Huize Margriet, Stichting Wiesje, Soosvereniging Aspasia.
De benodigdheden betroffen o.a.: een gasfornuis, scheepsbed; wandventilatoren; wasmanden; grote vuiltonnen; basis (rol-)stoelen; wasdroger; life time stoelen; taalstimuliatiebenodigdheden voor peuters; training voor teambuilding; pisbak jongenstoilet; seniorenorkest; TV’s en stereo; UPS; betegelen van een vloer; groente telen; bijdrage in elektrificatie; 2 recliners; 2 hoge toiletpotten; een wasbakkraan etc.
De instellingen hebben de voortvarende wijze waarop Quota hun aanvragen heeft gehonoreerd zeer geapprecieerd, wat blijkt uit reeds ontvangen reacties.

Zoals bekend zijn doelgroepen van service club Quota Suriname: kinderen en jeugdigen in hulpbehoevende situaties, vrouwen in nood, senioren burgers.
Quota Suriname dankt al haar sponsoren en het grote publiek voor hun bijdrage en vertrouwen, zodat zij dit werk mag voortzetten.

QUOTA

Nieuws
laatste nieuws en updates

2021-08-31 - President Elect Rotary Quota 2022
Read More »

2021-08-26 - Bestuur 2021-2022
Read More »

2021-05-16 - Quota heeft nieuw bestuur
Read More »

Download Documenten

Bekendmaking

Join Our Mailing list

Subscribe to our mailing list to get updates