Quota sluit Muziekkistenproject succesvol af

Kinderen met een beperking hebben in een optreden hun muziekkunsten getoond op het podium van de Congreshal dinsdag. Deze eindpresentatie is de afsluiting van het Muziekkistenproject geïnitieerd en mede uitgevoerd door Quota Suriname.

Gedurende februari tot juni is het Quota Muziekkistenproject uitgevoerd. Dit project richt zich op muziekonderwijs voor kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Op vier scholen voor speciaal onderwijs in Paramaribo, namelijk de Kennedyschool, de Jule Fernandesschool, de Grietjebieschool en Stizona zijn muzieklessen verzorgd door het team van MJR Music Productions, dat hiervoor speciaal naar Suriname gekomen is. Marlon Lok-Hin, professioneel muzikant, producer en muziekdocent en Juliette Lok-Hin-Samson, muziektherapeut hebben een lesprogramma ontwikkeld en gedurende de afgelopen vier maanden dit programma gedraaid op de genoemde scholen.

Op elk van de deelnemende scholen had Quota Suriname reeds in 2013 voor een met instrumenten gevulde muziekkist gezorgd, om te gebruiken tijdens de muzieklessen. De instrumenten uit deze muziekkisten zijn de afgelopen maanden aangevuld met voornamelijk percussie-instrumenten, die door de muziekdocenten zijn meegenomen en heel erg in de smaak zijn gevallen bij de leerlingen.

Volgens Ilemele Venetiaan, die de trekker is van dit project, hebben verschillende schoolleiders aangegeven dat de positieve ontwikkeling die zich voltrokken heeft bij de kinderen in veel gevallen zichtbaar is. Kinderen die tijdens de eerste bijeenkomsten geen contact durfden te maken met anderen, zijn gedurende het lestraject opgebloeid en communiceren nu met woorden. Basisbeginsel in het lesprogramma is steeds geweest: Wat kunnen de kinderen WEL. De blijdschap bij de leerlingen, wanneer de muzieklesdag weer aanbrak en de doorbraken bij kinderen zoals net genoemd getuigen ervan dat deze aanpak succesvol is geweest.

QUOTA

Nieuws
laatste nieuws en updates

2021-08-31 - President Elect Rotary Quota 2022
Read More »

2021-08-26 - Bestuur 2021-2022
Read More »

2021-05-16 - Quota heeft nieuw bestuur
Read More »

Download Documenten

Bekendmaking

Join Our Mailing list

Subscribe to our mailing list to get updates