Publiek bewustgemaakt van gevaren van lawaai

Afschieten van vuurwerk gebeurt dit jaar zonder beschadigingen aan het gehoor; tenminste als het ligt aan Quota Suriname. De serviceclub zal op 31 december voor de zesde opeenvolgende keer oordopjes uitdelen in de binnenstad. Het publiek wordt zo bewust gemaakt van de beschadiging die het gehoor kan oplopen bij het afschieten van vuurwerk.

Met haar Hearing Impaired Project werkt de club aan ondersteuning van de begeleiding van mensen met een gehoorbeperking en aan het preventief optreden door het grote publiek te wijzen op de gevaren van lawaai voor het gehoor. Niet alleen de pagara’s vormen een gevaar, maar ook luide muziek via grote geluidsboxen en via earphones van een MP3 speler, IPod enzovoort. Quota vindt het belangrijk om deze campagne uit te voeren, omdat opgelopen gehoorbeschadiging onherstelbaar is, benadrukt de organisatie.

Op Owru yari 2010 heeft Quota de Earplugs Campaign gelanceerd en 4.500 oordopjes gedistribueerd. Nu is deze campagne een terugkerende activiteit geworden, met ieder jaar steeds meer oordopjes die uitgedeeld worden. Dit jaar is het gelukt om 20.000 oordopjes via sponsoring bij elkaar te krijgen. De jongeren service club Rotaract F.R.E.S.H. zal helpen de oordopjes uit te delen.

De dopjes worden gratis verstrekt aan het publiek. De distributie vindt plaats op 31 december van 09.00-11.00 uur in de omgeving van Wyndham hotel, Domineestraat, Spanhoek en de omgeving van Senso: Steenbakkerijstraat, Maagdenstraat.

QUOTA

Nieuws
laatste nieuws en updates

2021-08-31 - President Elect Rotary Quota 2022
Read More »

2021-08-26 - Bestuur 2021-2022
Read More »

2021-05-16 - Quota heeft nieuw bestuur
Read More »

Download Documenten

Bekendmaking

Join Our Mailing list

Subscribe to our mailing list to get updates