Educatief programma ‘Stuka prisiri’ ook dit jaar van start

Het educatief-recreatief programma van Quota international of Suriname en de Rotary Club Paramaribo Residence is ook dit jaar van start gegaan. Dertig jongeren van het vierde leerjaar van negen basisscholen krijgen van 15 augustus 2013 tot en met 15 augustus 2015 met ‘Stuka prisiri’ de kans zich te ontwikkelen en hun talenten te ontdekken.

Het programma wordt voor de derde keer uitgevoerd door Stichting Projekten Christelijk Onderwijs Suriname (SPCOS) in opdracht van de serviceclubs. Het project begon in 2006 en heeft onder meer als doel jongeren te stimuleren, ze een positief zelfbeeld te geven en ze te leren bewuste keuzes te maken, zegt SPCOS in een bericht.

Programma is een succes
De 15 jongens en 15 meisjes die zijn geselecteerd, doen mee aan activiteiten die twee keer in de maand op de zaterdag worden georganiseerd. Het gaat om onder meer educatieve activiteiten en educatieve dagtochten, zoals een plantagetocht op de Meriodia, leren discussiëren en ICT-vaardigheden; creatieve activiteiten, zoals leren bloemschikken en tekenen; sport en spel, zoals dammen en thaiboxen; bedrijfsbezoeken en diverse activiteiten voor persoonlijkheidsontwikkeling en voor het vergroten van sociale vaardigheden.

Evaluatie van de twee eerder uitgevoerde Stukaprogramma’s (2006-2009 en 2009-2012) heeft uitgewezen dat de deelnemers meer zelfvertrouwen hebben, talenten ontwikkelen en een voorbeeldrol in hun omgeving kunnen vervullen. De service clubs hebben daarom besloten het project voort te zetten. De ouders van de stukapupillen komen een keer per kwartaal bijeen en praten onder leiding van deskundigen over opvoedingsproblemen. Zij zullen verder opvoedingsadviezen met elkaar delen, zegt SPCOS.

QUOTA

Nieuws
laatste nieuws en updates

2021-08-31 - President Elect Rotary Quota 2022
Read More »

2021-08-26 - Bestuur 2021-2022
Read More »

2021-05-16 - Quota heeft nieuw bestuur
Read More »

Download Documenten

Bekendmaking

Join Our Mailing list

Subscribe to our mailing list to get updates