QUOTA’s Heart for Women Karavaan start in Commewijne op 9 juli

Vanaf zondag 9 juli 2017 trekt de Quota Heart for Women Karavaan door het land om nog meer vrouwen in Suriname te bereiken. De kick-off van deze info karavaan vindt plaats in Commewijne!

Met de Karavaan brengt Quota in samenwerking met My Lab en IAMGOLD, informatie en educatie over de gevaren en risico’s van hart- en vaatziekten en over een gezondere levensstijl, zodat met goede zorg de kans op hart- en vaatziekten steeds meer wordt verkleind.

Vanaf 2013 is Quota International of Suriname (Quota) bezig met het Heart for Women project. Dit project houdt in dat vrouwen bewust worden gemaakt van gevaren en symptomen van hart- en vaatziekten bij vrouwen. Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen!

Over het algemeen wordt ervan uitgegaan dat mannen de grootste groep vormen die last hebben van deze aandoening. Dat komt omdat vrouwen andere symptomen vertonen en deze niet altijd herkenbaar zijn. De symptomen bij vrouwen zijn vaak minder duidelijk te herkennen, omdat ze geleidelijker zijn en soms ook kunnen worden toegeschreven aan andere oorzaken zoals stress.

Quota wil graag twee duidelijke boodschappen aan vrouwen meegeven: Geen enkele klacht mag onderschat worden en je kunt zelf wat doen om zo mogelijk hart- en vaatziekten te voorkomen. Sommige vrouwen behoren tot een risicogroep voor hart-en vaatziekten, namelijk: als deze aandoening al bij een van de ouders vóór het 60e levensjaar is voorgekomen, als de vrouw diabetes, overgewicht en/of een hoge bloeddruk heeft.

Quota heeft eerder 2 lezingen georganiseerd die verzorgd zijn door de Cardioloog Meredith Sedney, waarvan één in Paramaribo in 2013 en één in Nickerie in 2015. De infomercial door Quota gemaakt met als doel awareness creëren, is op TV vertoond en ook op social media heel vaak bekeken.
De Quota Heart for Women karavaan is op 9 juli 2017 in Commewijne:
Plaats: LBO Meerzorg (naast JTV)
Adres: Commissaris Thurkowweg 32
Tijd: 09.00 uur – 15.00 uur

Er vertrekken bussen vanuit Mariënburg, Tamanredjo, Ellen en Nieuw Amsterdam om geïnteresseerden te vervoeren naar en van LBO Meerzorg.

247b36c38732cb92008a7d95e580ff4b.jpg

QUOTA

Nieuws
laatste nieuws en updates

2021-08-31 - President Elect Rotary Quota 2022
Read More »

2021-08-26 - Bestuur 2021-2022
Read More »

2021-05-16 - Quota heeft nieuw bestuur
Read More »

Download Documenten

Bekendmaking

Join Our Mailing list

Subscribe to our mailing list to get updates